Bergen By

Byen er den største på Vestlandet og har nært 280 000 innbyggere. Bergen er Vestlandets hovedstad og er omkranset av De Syv Fjell hvor Ulriken er høyest med sine 643 meter over havet. Med 316 cruiseskip anløp og nærmere 550 000 passasjerer forstår man raskt at Bergen er godt kjent og et yndet mål for turister som besøker Vestlandet og Hordaland.

 

Vågen I Bergen Kjell Hansen Elektro AS

 

 

 

Bryggen i Bergen

Bryggen i Bergen er et meget populært reisemål for turister som besøker Norge og Vestlandet. Bryggen står oppført på UNESCOs verdensarvliste og er oppført trebebyggelse bestående av trehus bygget etter gammel hanseaterstil.

 

Bryggen I Bergen Kjell Hansen Elektro AS

 

Vågsbunnen ligger innerst i vågen hvor vi finner det berømte fisketorget. Dessverre har torget taps seg de siste 25 årene grunnet færre fiskere, utenlandske fiskere og priser på varene som selges.

Bergen huser et av landets fineste teater Den Nationale Scene. Her er det lange teatertradisjoner og utenfor i parken kan vi se statuen av Henrik Ibsen.

 

Statsraad Lehmkuhl

Statsraad Lehmkuhl er Bergens store stolte seilskute. Den driftes av en privat stiftelse og er elevskip for Marinens kadetter. Den seilskuten innehar verdensrekorden for raskest seilas over Atlanterhavet i sin klasse.

 

Ole Bulls plass ligger mellom Gamle Hotell Norge og Sundt huset. Her kan stjernen skimtes spillende på fele over drøugen

 

Grieg Hallen i Bergen

Grieg Hallen i Bergen er verdenskjent og var arena for melodi Grand Prix i 1986 etter at Bobbysocks vant MGP året før. Bergens datter Sissel Kyrkjebø opptrådde og sang blant annet Bergenssangen Nystemten som også er signatursangen til Bergenslaget Brann. Den synges på hver hjemmekamp på Brann Stadion før avspark og skaper en unik stemning.

 

 

Fløibanen

Fløibanen er også et yndet mål for turister som besøker Bergen. Med sine 320 meter over havet er Fløien stasjon et flott utsiktspunkt med utsikt over hele Bergen sentrum, Løvstakken, byfjorden, Årstad og Askøy

Statsminister Erna Solberg sokner fra Bergen og er vår landsdels første kvinnelige statsminister.

Akvariet i Bergen har et mangfold av maritimt dyreliv fra alle verdens hjørner samt noen eksotiske landdyr og insekter. Akvariet finner vi ytterst på Nordnes og er kjent for sine pingviner og seler.

Buekorps representerer selve sjelen til Bergen og er byens stolthet. Buekorps er særegent for Bergen og finnes ikke i andre byer i Norge. Et sikkert vårtegn er lyden av trommene når buekorpsene øver på marsjering i Bergens smau og gater.

Smau er de trange gatene mellom bebyggelsen i Bergen hvor det typisk ikke er plass til biler. Alle smauene har navn på lik linje med gatene i Bergen.

 

Håndverkere i Bergen:

Elektriker – Kjell Hansen Elektro AS
Rørlegger –
Ventilasjon –
Tømrer –
Taktekker –
Murmester –
Glassmester –

 

De syv fjell

Byfjellene som omkranser Bergen har fellesnavnet De Syv Fjell og består av følgene topper:

Løvstakken – 477 moh.
Damsgårdsfjellet – 317 moh.
Lyderhorn – 396 moh.
Sandviksfjellet – 417 moh.
Fløyfjellet – 403 m
Rundemanen – 568 moh.
Ulriken – 643 moh.

Syvfjellsturen er et populært arrangement som avholdes årlig. Typisk tar det en hel dag å bestige alle fjellene men for de som ikke orker den lange turen arrangeres også en firefjellstur.

 

Bergen og Regn

Er det noe Bergen er kjent for så er det regn. Med ca 220 dager med registrert nedbør hvert å er det får byer i Norge Hvor innbyggerne blir mer glade når solen endelig titter frem. Paraply er noe enhver bergenser har tilbrakt tid under og regntøy er et obligatorisk plagg for enhver innbygger i regnbyen.

 

Bydeler i Bergen

Bergenhus omkranser Bergen sentrum
Åsane ligger nord for sentrum
Laksevåg ligger vest av sentrum og grenser mot Sotra og Askøy
Årstad Ligger sør for sentrum
Fyllingsdalen ligger mellom sentrum og Laksevåg
Arna ligger øst av sentrum og er avgrenset av Ulriken
Fana ligger lengst sør i Bergen kommune og er den største bydelen

Elektriker Bergen